Κτηνιατρικά Φάρμακα

Το  "DrPet" σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας όσο και με τους δεοντολογικούς κανόνες του κτηνιατρικού επαγγέλματος δεν εμπορεύεται διαδικτυακά τα κτηνιατρικά φάρμακα.

Τα κτηνιατρικά φάρμακα διατίθενται μόνο με συνταγή κτηνιάτρου. Το κατάστημα μας έχει άδειες εμπορίας κτηνιατρικού φαρμάκου και συνεργαζόμαστε τόσο με τους κτηνιάτρους παροχής υπηρεσιών όσο και με ιδιώτες εκτελώντας τις συνταγές των κτηνιάτρων τους.

Οι αναρτήσεις στην σελίδα μας καθώς και η ενδεικτική λιανική τιμή, έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Ν.2538/1997 ως ισχύει σήμερα, η λιανική πώληση κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων διενεργείται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων αυτών ύστερα από σχετική άδεια που χορηγείται υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 του αυτού νόμου.

Επίσης, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 του Ν.2538/1997 ως ισχύει σήμερα η λιανική πώληση ή διάθεση κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος σε άλλους χώρους ή με άλλους τρόπους, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 2 απαγορεύεται.

Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.2538/1997 ως ισχύει σήμερα, στη λιανική πώληση τα κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα διατίθενται μόνο με συνταγή κτηνιάτρου.

Με βάση τον συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων είναι προφανές ότι η λιανική πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνον εντός των καταστημάτων που έχουν τη σχετική άδεια ή σε όποιους χώρους κατ' εξαίρεση δεν απαιτείται άδεια (αγροτικά κτηνιατρεία, φαρμακεία κλπ.) μετά από κτηνιατρική συνταγή, απαγορευομένης της πώλησης ή διάθεσης σε άλλους χώρους ή με άλλους τρόπους.

Συνεπώς, απαγορεύεται η μέσω διαδικτύου διάθεση φαρμάκων με τόπο συναλλαγής τον χώρο του παραλήπτη, βεβαίως χωρίς κτηνιατρική συνταγή και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν αφορά «Pet shop», χωρίς ο αποστολέας να διαθέτει άδεια λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων.


Grid View:
Εμφάνιση 1 έως 1 από 1 (1 Σελ.)